Prepius

Мін'юст триматиме зв'язок з судами

Міністерство юстиції розробило Порядок моніторингу ефективності прийнятих законодавчих актів у сфері правового регулювання банкрутства, виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб), судово-експертної діяльності, судоустрою та судочинства, адвокатури та здійснення адвокатської діяльності, надання безоплатної правової допомоги.

Про це повідомляється на сайті Мін'юсту.

Моніторинг передбачає збір, узагальнення та аналіз інформації від державних органів, органів суддівського управління і самоврядування, органів адвокатського самоврядування, органів Асоціації приватних виконавців України, громадських організацій та інших суб'єктів.

Основна мета полягає в контролі стабільність і системність законодавчих актів в зазначених сферах, своєчасної розробки концепції правового акта, коли передбачається, що він буде регулювати нову сферу правовідносин.

«Здійснення моніторингу дозволить по-новому підійти до оцінки чинного законодавства. У цьому процесі нам дуже важливий міжнародний досвід щодо інструментів і методів здійснення такого моніторингу, а також консультативна допомога експертів проекту ЄС. Ми спільно виробимо план дій, який буде сприяти ефективному проведенню моніторингу на базі Мін'юсту і системному реагування на прогалини в законодавстві, колізійні та застарілі норми », - сказала заступник міністра юстиції Світлана Глущенко.