Prepius

Фонд гарантування вкладів працюватиме з приватними виконавцями

У приміщенні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 8 лютого відбулась зустріч з приватними виконавцями України. В ході зустрічі представники Фонду поскаржились виконавцям на низьку якість виконання рішень органами державної виконавчої служби на користь банків, що знаходяться на стадії ліквідації.

Зокрема, у Фонді скаржаться на неповноту перевірки майнового стану боржників, недотримання процесуальних строків державними виконавцями та маніпулювання в процесі реалізації арештованого майна.

Завдяки запровадженню в Україні інституту приватного виконання, Фонд сподівається на значне підвищення рівня якості виконання рішень на користь проблемних банків. За повідомленням учасників зустрічі, наразі існує понад 100 000 виконавчих документів про стягнення грошових коштів на користь таких банків. Серед заборгованостей є як забезпечені заставами так і не забезпечені. Розміри заборгованостей також коливаються від кількох тисяч гривень до мільярдів.

Як повідомила директор департаменту управління активами Фонду Ольга Білай, Фонд готовий розподіляти кейси рівномірно між всіма приватними виконавцями в тих обсягах, в яких приватні виконавці здатні їх якісно опрацювати.

В свою чергу приватні виконавці запевнили керівництво Фонду в тому, що дотримання встановлених процедур і строків є для них абсолютно принциповим і саме від цього залежить формування їхньої ділової репутації.

Повідомляється, що наразі Фонд формує портфель справ, що будуть передані в роботу приватним виконавцям і перші провадження будуть відкриті наприкінці лютого поточного року.