Prepius

Державні і приватні виконавці повинні сформувати звіти про свою діяльність

Визначено порядок формування та подання звітності про діяльність органів державної виконавчої служби та приватних виконавців.

Відповідний наказ Мін'юсту від 23 червня 2018 року № 1979/5 вступив в силу 13 липня.

Звіти формуються з статистичних даних, отриманих на підставі внесеної до автоматизованої системи виконавчого провадження (далі - Система) інформації за відповідні звітні періоди з накопичувальним підсумком (півріччя і рік).

Державні і приватні виконавці повинні сформувати і зберегти звіти в Системі до 10:00 годин 5 числа місяця, наступного за звітним періодом. Якщо 5 число припадає на вихідний день, звіт формується і зберігається в Системі до 10:00 години наступного робочого дня.

Зведені звіти про роботу органу ДВС формуються начальником органу і повинні збережеться в Системі до 10:00 годин 10 числа місяця, наступного за звітним періодом. Якщо 10 число припадає на вихідний день, звіт формується і зберігається до 10:00 години наступного робочого дня.

Зведені звіти про роботу підлеглих відділів ДВС повинні бути сформовані і збережені в Системі до 10:00 годин 20 числа місяця, наступного за звітним періодом або на наступний робочий день, якщо 20 число припадає на вихідний.

Зведені звіти про роботу органів і осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень та рішень інших органів, формуються структурним підрозділом Мін'юсту до 30 числа місяця, наступного за звітним періодом.

Доступ для коригування звітів автоматично блокується після його збереження. Звіти зберігаються в Системі 3 роки.

Керівник органу ДВС, державний виконавець, приватний виконавець роздруковують звіти в одному екземплярі і зберігають їх в окремій справі за номенклатурою.

Достовірність даних звітів перевіряє Мін'юст. У разі встановлення недостовірності звіту приватного виконавця від нього вимагаються письмові пояснення, після чого Мін'юст вирішує питання про направлення в дисциплінарну комісію подання про притягнення приватного виконавця до дисциплінарної відповідальності.

У звіти вносяться дані про рух виконавчих документів щодо виконання судових рішень та рішень інших органів, що надійшли на примусове виконання в органи ДВС, приватних виконавців, а також дані про виконавчих документах, що залишилися невиконаними на початок звітного року (станом на 1 січня звітного періоду) .

Кожен виконавчий документ вважається як одна одиниця.

У разі передачі виконавчого документа від одного державного виконавця до іншого, від одного органу ДВС або приватного виконавця до іншого документ враховується по кожному виконавцю в тій частині (в межах частково стягнутих коштів), в якій він був виконаний у відповідному звітному періоді.

У разі передачі виконавчого документа від одного державного виконавця до іншого в межах одного органу ДВС виконавчий документ враховується один раз.

Джерело: jurliga