Prepius

Центр комерційного права разом з партнерами провів третю міжнародну конференцію для приватних виконавців

31 жовтня відбулася міжнародна конференція «Самоврядування приватних виконавців України: міжнародний досвід на допомогу українській системі». Організаторами заходу виступили Міністерство юстиції України спільно із Програмою USAID «Нове правосуддя», Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Проектом ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», Центром комерційного права, Німецьким Фондом міжнародного правового співробітництва та Міжнародною організацією права і розвитку».

Українські приватні виконавці ознайомились з особливостями самоврядування судових виконавців Литви, Молдови, Німеччини, Грузії та Франції. Також присутні дізнались про діяльність та умови вступу до Міжнародного союзу судових виконавців, про які розповів генеральний секретар цієї організації Матьє Шардон.

Під час першої панельної дискусії учасники заходу обговорили проект Статуту Асоціації приватних виконавців, розробленого експертами Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» спільно з Центром комерційного права. Друга панельна дискусія конференції, модератором якої виступила директор Центру Валентина Данішевська, була присвячена обговоренню проекту Кодексу етики та питань, що мають бути вирішені Першим з’їздом приватних виконавців.

Найжвавіші дискусії точилися щодо заборони реклами та повноважень, які матиме приватний виконавець. Також приватні виконавці активно обговорювали питання щодо виконання  посадовими особами Асоціації своїх обов’язків на платній чи безоплатній основі, суміщення посад в органах Асоціації, Кваліфікаційній та Дисциплінарній комісії, а також формування кошторису Асоціації та розміру членських внесків.

Центр комерційного права розмістив усі проекти документів, які має прийняти І з’їзд приватних виконавців України, на своєму сайті  ( http://www.commerciallaw.com.ua ) у рубриці «До уваги делегатів І-го з’їзду приватних виконавців України».